Sonkás-burgonyás rétes

  • kb. 40 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270g
  • 125 g tejföl
  • 1 tojás
  • 1 tojás sárgája
  • 200 g sonka kockákra vágva
  • 4 burgonya főzve, reszelve
  • Só és bors őrölve
  • 1 tk. majoranna
  • 1 tojás felverve a kenéshez
  • Kevés köménymag a szóráshoz

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó fokozatban 220°C – ra előmelegítjük, a tésztát a csomagoláson lévőutasításnak megfelelően előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tejfölt a tojássárgával és az egész tojással összekeverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát kitekerjük a sütőpapírral együtt és a sütőlapra helyezzük, 2/3 részét a tojásos tejföllel bekenjük. A burgonyát és a kockára vágott sonkát összekeverjük és egyenletesen a tejföllel bekent tésztára rakjuk. Sóval, borssal, majoranával fűszerezzük, és a tésztát rétesnek feltekerjük.

  4. Lépés 4

    A rétest több helyen beszúrjuk, tojással átkenjük és ízlés szerint köménymaggal beszórjuk.

  5. Lépés 5

    A sütő középső sínén 40 percig sütjük.

Tipp

Okos ötlet: Ehhez a réteshez egy zsázsás mártogató passzol, ami tejföllel, sóval, borssal, reszelt citromhéjjal és zsázsával készül.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!