Sonkás-burgonyás rétes
0 Bewertungen
- kb. 40 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 25 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 125 g tejföl
- 1 tojás
- 1 tojás sárgája
- 200 g sonka kockákra vágva
- 4 burgonya főzve, reszelve
- őrölt só és bors
- 1 tk. majoranna
- 1 tojás felverve a kenéshez
- kevés köménymag a szóráshoz
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó fokozatban 220°C – ra előmelegítjük, a tésztát a csomagoláson lévőutasításnak megfelelően előkészítjük.
-
Lépés 2
A tejfölt a tojássárgával és az egész tojással összekeverjük.
-
Lépés 3
A tésztát kitekerjük a sütőpapírral együtt és a sütőlapra helyezzük, 2/3 részét a tojásos tejföllel bekenjük. A burgonyát és a kockára vágott sonkát összekeverjük és egyenletesen a tejföllel bekent tésztára rakjuk. Sóval, borssal, majoranával fűszerezzük, és a tésztát rétesnek feltekerjük.
-
Lépés 4
A rétest több helyen beszúrjuk, tojással átkenjük és ízlés szerint köménymaggal beszórjuk.
-
Lépés 5
A sütő középső sínén 40 percig sütjük.
Tipp
Okos ötlet: Ehhez a réteshez egy zsázsás mártogató passzol, ami tejföllel, sóval, borssal, reszelt citromhéjjal és zsázsával készül.