Biscoff tekercsek
Te sem tudsz betelni a Biscoff kekszekkel? Mi sem! És hogy még izgalmasabb legyen, a finom karamellás kekszeket vajas leveles tésztával kombináltuk. Az eredmény: csodálatosan omlós leveles tészta tekercsek roppanós kekszdarabokkal és édes karamellszósszal, ami egyszerűen elolvad a szájban.
- 15-20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók kb. 12 Biscoff tekercshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
- 150 g Biscoff kekszkrém
- 70 g Biscoff keksz
- 50 g karamellszósz
- 2 ek. grillázs
- 1 csipet ehető aranypor
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a leírásnak megfelelően előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük, a Biscoff kekszkrémmel egyenletesen megkenjük, majd az összemorzsolt Biscoff kekszeket egyenletesen rászórjuk a megkent tésztára.
-
Lépés 3
A tésztát hosszanti irányban 12 egyenlő szélességű csíkra vágjuk. Minden tészta csíkot ellentétes irányban csavarunk, így formálunk belőlük tekercseket.
-
Lépés 4
A tekercseket a sütő középső rácsán kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 5
A Biscoff tekercseket még melegen, vagy már kihűlve tálaljuk, karamellszósszal meglocsolva. A grillázst az aranyporral összekeverjük, és ízlés szerint rászórjuk a tekercsekre.