![Málnás-pisztáciás bejgli](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2022/11/IMG_6121-700x800.jpg)
Málnás-pisztáciás bejgli
3 Bewertungen
Adri’s Kitchen (Marton Adrienn) abszolút rendhagyó bejglije, amit imádni fogtok!
- 25-30
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 1 bejglihez:
- 1 cs. Tante Fanny friss bejgli tészta 400 g
- 200 g málna
- 150 g porcukor
- 100 g Pisztácia
- 1 tojás
Ezzel készítsd:
![Friss bejglitészta](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2021/01/bejgli_tesztajava_tante_fanny.png)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A málnát a cukorral sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és megkenjük a kihűlt lekvárra, majd feltekerjük.
-
Lépés 4
Hosszában középen kettévágjuk és egybefonjuk vágással felfelé koszorú formába hajtjuk, a két véget összeillesztjük.
-
Lépés 5
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük felvert tojással, és megszórjuk az apróra vágott pisztáciával.
-
Lépés 6
A bejglit előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.