Leveles tészta csigák sült sonkával

  • 20-25 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók Kb. 16 csigához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 200 g sült sonka vékony szeletekre vágva
  • 200 g fejes káposzta apróra vágva, megfőzve
  • 100 g mascarpone
  • 1 tk. kömény őrölve
  • 1 tk. mustár
  • 2 ek. petrezselyem apróra vágva
  • 1 tojás
  • Bors őrölve
  • 1 tojás a kenéshez, felverve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A káposztát, a mascarpone-t, a köményt, a mustárt, a petrezselymet és a tojást összekeverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát kitekerjük és a káposztás töltelékkel megkenjük úgy, hogy hosszában az egyik szélétől kb. 2 cm-t szabadon hagyjunk.

  4. Lépés 4

    A sült sonka szeleteket a káposztára tesszük és a szabadon hagyott tészta szélét tojással megkenjük.

  5. Lépés 5

    Hosszában feltekerjük és 2 – 3 cm széles szeletekre vágjuk.

  6. Lépés 6

    A sütő középső sínén 20 – 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Okos ötlet: A még nyers állapotában lévő sonkás tekercseket le is fagyaszthatjuk. Ekkor kb. 15 perccel a sütés előtt vegyük ki a fagyasztóból és hagyjuk kiolvadni.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!