Nektarinos sütemény
Egyszerű

Nektarinos sütemény

mandulával
Rezept bewerten
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Imádjuk a finom nyári gyümölcsös süteményt nektarinnal. A ropogós mandula teszi csak igazán különlegessé, miközben rettentően egyszerű elkészíteni.

  • kb. 30 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók 1 süteményhez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss kelt tészta vajjal 500 g
  • 700 g nektarin kimagozva, szeletelve
  • 100 g cukor
  • 250 ml multivitaminlé
  • 3 ek. citromlé
  • 50 g kukoricakeményítő
  • 150 g Mandulaforgács
  • 100 g olvasztott vaj
  • 50 g porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A nektarin darabokat egy lábosba tesszük, ráöntjük a cukrot, 100 ml multivitamin levet és a citromlevet, majd forrásig főzzük. A keményítőt a maradék 150 ml multivitamin lében simára keverjük és és keverjük a nektarinos öntetbe, majd forraljuk fel újra és hagyjuk kihűlni.

  3. Lépés 3

    A vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a mandulát összekeverjük és hagyjuk pihenni.

  4. Lépés 4

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy kisebb tepsire (20x30 cm) kitekerjük, a lelógó tésztaszéleket visszahajtjuk.

  5. Lépés 5

    A tészta alját villával többször megszurkáljuk, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a nektarinos-kompótot. Ezután a mandulás keveréket a tetejére morzsoljuk.

  6. Lépés 6

    A nektarinos süteményt a sütő középső sínén kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Tipp

Nektarin helyett használhatunk más csonthéjas gyümölcsöt is, pl. szilva, őszibarack, sárgabarack.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!