Kardamomos fonott csiga
0 Bewertungen
- kb. 15 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 10-15 perc
Hozzávalók 6 csigához:
- 1 cs. Tante Fanny friss kelt tészta vajjal 500 g
- 80 g puha vaj
- egy csipet só
- 60 + 20 g nádcukor
- 1 tk. őrölt kardamom
- 1 tojás a kenéshez
- 50 g cukorból és 50 ml vízből főzött szirup a fényesítéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A puha vajat elkeverjük 60 g cukorral és egy csipet sóval.
-
Lépés 2
A Tante Fanny édes kelt tésztát a széléig megkenjük a cukros vajjal, majd megszórjuk a kardamomos cukorral (20 g). Félbehajtjuk, lenyomkodjuk.
-
Lépés 3
Hosszában 6 csíkot vágunk belőle, ezeket középen szintén elvágjuk, de úgy, hogy a teteje egyben maradjon. A két szárat összefonjuk, hosszában megcsavarjuk, majd csiga formájúra tekerjük, és a végét aláigazítjuk.
-
Lépés 4
A csigákat megkenjük egy felvert tojással, és 200 °C-on kb. 15 perc alatt aranyszínűre sütjük. Közben cukorszirupot főzünk, és a kész csigák tetejét megkenjük ezzel.