Édes

Karácsonyfa leveles tésztából

  • 25 - 30 perc
  • 180 °C
  • 200°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 1 karácsonyfához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az egyik tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsibe kitekerjük és az egészet megkenjük mogyorókrémmel.

  3. Lépés 3

    A másik tésztát is kitekerjük és pontosan ráillesztjük a tepsiben lévőre.

  4. Lépés 4

    Egy éles késsel a tészta közepétől mindkét oldalon átlósan levágjuk a tésztát. Az alsó végénél kivágjuk úgy, hogy egy fát formázzon.

  5. Lépés 5

    A fa oldalait kb. 2 cm-enként bevágjuk úgy, hogy a közepén kb. 2 cm-t meghagyunk. A tésztacsíkokat megcsavarjuk, végül az egészet tojással megkenjük.

  6. Lépés 6

    A megmaradt tésztából is csíkokat vágunk, megcsvarjuk és ezt is a tepsibe rendezzük. Megkenjük tojással.

  7. Lépés 7

    A sütő középső sínén 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kihűlt porcukorral megszórjuk.

Tipp

Mogyorókrém helyett a kedvenc lekvárodat is használhatod.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!