Leveles tészta tallérok almával

márványsajttal és dióval
  • 15-20 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • 10-15 perc

Hozzávalók 6 tallérhoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A krémsajtot szerecsendióval, sóval és borssal jó elkelverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és hosszában egyszer, széltében pedig kétszer vágjuk el úgy, hogy 6 egyforma részt kapjunk.

  4. Lépés 4

    A tésztaszeletek közepét megkenjük krémsajttal úgy, hogy a széleknél kb. 2 cm-t szabadon hagyunk. Ráhelyezünk 3-4 szelet almát és megszórjuk az újhagymával és dióval.

  5. Lépés 5

    A aütő legalsó sínén 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A tallérokat kb. 2 cm távolságra helyezzük el egymástól a tepsiben, hogy minden irányból jól át tudjanak sülni.

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!