![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2018/09/Apfel-Käse_Taler_web-700x800.jpg)
Leveles tészta tallérok almával
márványsajttal és dióval
0 Bewertungen
![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2022/02/vegetarianus-95x95.png)
- 15-20 perc
- 220°C
- 200°C
- 10-15 perc
Hozzávalók 6 tallérhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
- 2 kisebb alma kimagozva, vékony szeletekre vágva
- 100 g márványsajt
- 2 szál újhagyma tisztítva, karikákra vágva
- 100 g krémsajt
- dióbél durvára vágva
- szerecsendió
- Só és bors őrölve
Ezzel készítsd:
![Friss leveles tészta](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2020/03/TF_Packshot_gross_380x1090_HU_BT-224x640.png)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A krémsajtot szerecsendióval, sóval és borssal jó elkelverjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és hosszában egyszer, széltében pedig kétszer vágjuk el úgy, hogy 6 egyforma részt kapjunk.
-
Lépés 4
A tésztaszeletek közepét megkenjük krémsajttal úgy, hogy a széleknél kb. 2 cm-t szabadon hagyunk. Ráhelyezünk 3-4 szelet almát és megszórjuk az újhagymával és dióval.
-
Lépés 5
A aütő legalsó sínén 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
A tallérokat kb. 2 cm távolságra helyezzük el egymástól a tepsiben, hogy minden irányból jól át tudjanak sülni.