Diós papucs
0 Bewertungen
        		
                
            - 15 - 20 perc
 - 210 °C
 - 190 °C
 - kb. 15 - 20 perc
 
Hozzávalók Hozzávalók 40 db papucshoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g vagy linzertészta 300 g
 - 250 g dió vagy mogyoró darálva
 - 70 g kristálycukor
 - 1/8 l tej
 - 1 tk fahéj őrölve
 - 1 cs. vaníliás cukor
 - 100 g mazsola
 - 1 tojás a kenéshez
 - 12 fél dió a díszítéshez
 
                                    Ezzel készítsd:                                
                                
                            Elkészítés
- 
            Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
 - 
            Lépés 2
A darált diót, kristálycukrot és vaníliáscukrot, tejet, fahéjat és mazsolát jól keverjük össze.
 - 
            Lépés 3
A sütőpapírral együtt kitekert tésztát vágjuk kb. 8 x 8 cm-es négyzetekre, a tésztaszéleket pedig kenjük meg tojással.
 - 
            Lépés 4
A diós tölteléket tegye a négyzetek közepére, a sarkokat hajtsa középre, a tészta tetejét kenje meg tojással, és erre tegyen egy-egy fél diót.
 - 
            Lépés 5
Előmelegített sütőben középső sínen, kb. 15 - 20 percig süssük, amíg a tészta aranysárga nem lesz.
 - 
            Lépés 6
Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.
 
                Tipp
            
            Dió helyett próbáljuk ki darált mogyoróval is!