A sütőt légkeveréses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát felhasználás előtt 20 perccel kivesszük a hűtőből.
A szobahőmérsékletű tésztából dió nagyságú golyókat formázunk. Az ujjunkkal óvatosan kis lyukat fúrunk - úgy, hogy a tészta ne lyukadjon át - és 1-1 kiskanál lekvárt töltünk bele, majd újra golyót formázunk.
Egy sütőlapra helyezzük őket és 8 perc alatt megsütjük. A sütőből kivesszük és hagyjuk kihűlni.
A vajat megolvasztjuk, majd vele együtt az étcsokoládét is. A mézeskalács golyókat belemártjuk, végül megszórjuk kókuszreszelékkel. Hűvös helyre tesszük pihenni, míg a csokoládé megdermed.
Mesterszakácsok, akik ezt a receptet megnézték, az alábbiakat is kipróbálták:
Weboldalunkon cookie-kat használunk azért, hogy a weboldalt elemezni tudjuk, valamint személyre szabni.
Amennyiben az „Engedélyezem“ vagy továbbra is használod a weboldalunkat, az ehhez való hozzájárulásodat fejezed ki. A cookie használatára vonatkozó további információkat az Adatvédelmi tájékoztatónkban olvashatsz. Engedélyezem