Töltött mézes puszedli

  • 8 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • 10 perc

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt légkeveréses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát felhasználás előtt 20 perccel kivesszük a hűtőből.

  2. Lépés 2

    A szobahőmérsékletű tésztából dió nagyságú golyókat formázunk. Az ujjunkkal óvatosan kis lyukat fúrunk - úgy, hogy a tészta ne lyukadjon át - és 1-1 kiskanál lekvárt töltünk bele, majd újra golyót formázunk.

  3. Lépés 3

    Egy sütőlapra helyezzük őket és 8 perc alatt megsütjük. A sütőből kivesszük és hagyjuk kihűlni.

  4. Lépés 4

    A vajat megolvasztjuk, majd vele együtt az étcsokoládét is. A mézeskalács golyókat belemártjuk, végül megszórjuk kókuszreszelékkel. Hűvös helyre tesszük pihenni, míg a csokoládé megdermed.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!