Diós papucs

Diós papucs

  • 15 - 20 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • kb. 15 - 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 40 db papucshoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g vagy linzertészta 300 g
  • 250 g dió vagy mogyoró darálva
  • 70 g kristálycukor
  • 1/8 l tej
  • 1 tk fahéj őrölve
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 100 g mazsola
  • 1 tojás a kenéshez
  • 12 fél dió a díszítéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A darált diót, kristálycukrot és vaníliáscukrot, tejet, fahéjat és mazsolát jól keverjük össze.

  3. Lépés 3

    A sütőpapírral együtt kitekert tésztát vágjuk kb. 8 x 8 cm-es négyzetekre, a tésztaszéleket pedig kenjük meg tojással.

  4. Lépés 4

    A diós tölteléket tegye a négyzetek közepére, a sarkokat hajtsa középre, a tészta tetejét kenje meg tojással, és erre tegyen egy-egy fél diót.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben középső sínen, kb. 15 - 20 percig süssük, amíg a tészta aranysárga nem lesz.

  6. Lépés 6

    Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.

Tipp

Dió helyett próbáljuk ki darált mogyoróval is!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!