Leveles tészta fonatok szárított paradicsommal és olívával
2 Bewertungen
        		
                
            - 10 - 12 perc
 - 220 °C
 - 200 °C
 - kb. 15 perc
 
Hozzávalók Hozzávalók kb. 13 fonathoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
 - 40 g szárított paradicsom apróra vágva
 - Olajbogyó apró darabokra vágva
 - 1 tojás a kenéshez
 
                                    Ezzel készítsd:                                
                                
                            Elkészítés
- 
            Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
 - 
            Lépés 2
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, és felvert tojással kenjük meg.
 - 
            Lépés 3
A tésztát vágjuk 1 cm széles csíkokra, 3 csíkot a felső végén nyomjuk össze, és fonjunk kis copfokat.
 - 
            Lépés 4
A fonatokba fonjuk bele a szárított paradicsom és olíva darabkákat is, majd a copfokat előmelegített sütőben középső sínen kb. 10 - 12 perc alatt süssük aranysárgára.
 
                Tipp
            
            Ha olajban lévő szárított paradicsomot használunk, akkor az olajat jól itassuk fel felhasználás előtt, nehogy túl nehéz legyen a fonatunk, illetve ne áztassa el a tésztát!