Körtés sütemény

Körtés sütemény

  • kb. 15 perc
  • 190 °C
  • 170 °C
  • 25 perc

Hozzávalók Hozzávalók 22 x 22 cm-es sütőformához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss élesztős leveles tészta 400 g
  • 5-6 db kisebb körte hámozva, felezve, magozva
  • 1/4 l fehér száraz bor
  • 1/2 l víz
  • 150 g kristálycukor
  • 1 db fahéj
  • szegfűszeg
  • 1 db citrom
  • vaj a kenéshez
  • A krémhez:

    • 1 cs vaníliáscukor
    • 1/2 l tej
    • 3 ek cukor
    • A szószhoz:

      • 100 ml málnaszirup

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A meghámozott körtét felezzük el, és a magházat vegyük ki.

  3. Lépés 3

    A fehérbort vízzel, szegfűszeggel, fahájjal, cukorral és a citromlével főzzük fel, adjuk hozzá a körtét, és főzzük puhára, majd hagyjuk hűlni.

  4. Lépés 4

    A vaníliakrémet a csomagoláson lévő útmutató szerint készítsük el, és hagyjuk hűlni.

  5. Lépés 5

    Kb. 22 x 22 cm-es sütőformát kenjünk ki vajjal. A kivajazott formát bélelük ki a tésztával, és kb. 15 - 20 perc alatt süssük készre.

  6. Lépés 6

    A málnaszörpöt főzzük fel, fele mennyiséget hagyjuk elfőni, így besűrűsödik, majd hagyjuk kihűlni.

  7. Lépés 7

    A kihűlt tésztát töltsük meg a puding krémmel, a főtt, lecsepegtetett körtéket helyezzük rá, és a málnasziruppal díszítsük.

Tipp

A maradék tésztából vágjunk kis háromszögeket, formázzunk kifliket, vagy vágjuk csíkokra, csavarjuk meg, durvaszemcsés cukorral szórjuk meg, süssük meg és fagylalttal tálaljuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!