Burgonyás rétes szalonnával
- 35 – 40 perc
 - 200 °C
 - 180 °C
 - kb. 30 perc
 
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
 - 750 g burgonya főzve, meghámozva és kockákra vágva
 - 150 g szalonna felaprítva
 - 2 hagyma aprítva
 - 1 pohár tejföl
 - 2 tojás
 - 2 gerezd fokhagyma aprítva
 - 3 ek növényi olaj
 - Só, bors, kömény, majoranna
 - 1 csokor snidling felaprítva
 - 20 g zsemlemorzsa
 - 1 tojás a kenéshez
 
                            Elkészítés
- 
            Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
 - 
            Lépés 2
A szalonnát és a hagymát forró olajon pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a burgonyát és pirítsuk át. Sóval és köménnyel fűszerezzük, és hagyjuk kihűlni.
 - 
            Lépés 3
A tejfölt keverjük össze a tojással, fokhagymával, felaprított snidlinggel és a fűszerekkel, majd öntsük a burgonyához.
 - 
            Lépés 4
A Tante Fanny friss leveles tésztát tekerjük ki sütőpapírral együtt közvetlenül a sütőlapra, szórjuk meg zsemlemorzsával, és a közepére tegyük a tölteléket.
 - 
            Lépés 5
A tésztaszéleket kenjük meg felvert tojással, majd hajtsuk a töltelékre úgy, hogy a két oldalról felhajtott tészta kb. 2 cm-es fedésben legyen.
 - 
            Lépés 6
A rétest felvert tojással kenjük meg.
 - 
            Lépés 7
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 35 - 40 percig süssük, amíg aranybarna nem lesz.
 
Szalonna helyett sonkát is használhatunk!