burgonyás rétes

Burgonyás rétes szalonnával

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 35 – 40 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 750 g burgonya főzve, meghámozva és kockákra vágva
  • 150 g szalonna felaprítva
  • 2 hagyma aprítva
  • 1 pohár tejföl
  • 2 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma aprítva
  • 3 ek növényi olaj
  • Só, bors, kömény, majoranna
  • 1 csokor snidling felaprítva
  • 20 g zsemlemorzsa
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A szalonnát és a hagymát forró olajon pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a burgonyát és pirítsuk át. Sóval és köménnyel fűszerezzük, és hagyjuk kihűlni.

  3. Lépés 3

    A tejfölt keverjük össze a tojással, fokhagymával, felaprított snidlinggel és a fűszerekkel, majd öntsük a burgonyához.

  4. Lépés 4

    A Tante Fanny friss leveles tésztát tekerjük ki sütőpapírral együtt közvetlenül a sütőlapra, szórjuk meg zsemlemorzsával, és a közepére tegyük a tölteléket.

  5. Lépés 5

    A tésztaszéleket kenjük meg felvert tojással, majd hajtsuk a töltelékre úgy, hogy a két oldalról felhajtott tészta kb. 2 cm-es fedésben legyen.

  6. Lépés 6

    A rétest felvert tojással kenjük meg.

  7. Lépés 7

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 35 - 40 percig süssük, amíg aranybarna nem lesz.

Tipp

Szalonna helyett sonkát is használhatunk!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!