Sonkás kifli

Sonkás zöldfűszeres kifli

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
4 / 5
1 Elkészítés
  • 12 - 15 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók Hozzávalók 14 kiflihez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, és vágjuk fel 7-7 db háromszögre.

  3. Lépés 3

    A felkockázott sonkát a sajtkrémmel keverjük össze, és a masszát kávéskanállal halmozzuk a háromszögekre.

  4. Lépés 4

    A tésztaszéleket felvert tojással kenjük meg.

  5. Lépés 5

    A háromszögeket tekerjük fel, és formázzunk belőle kifliket.

  6. Lépés 6

    A kifliket tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, és felvert tojással kenjük meg.

  7. Lépés 7

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 12 - 15 perc alatt süssük aranybarnára.

Tipp

Sonka helyett elkészíthetjük sült baconnel is, ha füstösebbet ízvilágot kedveljük!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!