Kolbász pikáns leveles tészta kabátban
0 Bewertungen
        		
                - 12-15 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 15 - 20 perc
Hozzávalók 20 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 20 db sütnivaló kolbász
- 80 g ementáli sajt reszelve
- Só, bors, csemegepaprika ízlés szerint
- 1 tojás a kenéshez
                                    Ezzel készítsd:                                
                                 
                            Elkészítés
- 
            Lépés 1A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. 
- 
            Lépés 2A leveles tésztát tekerjük ki, és vágjunk belőle 2 cm széles csíkokat. Kenjük meg felvert tojással. 
- 
            Lépés 3A sajtot sóval, borssal és paprikával keverjük össze. 
- 
            Lépés 4A tésztacsíkokat tekerjük ferdén a kolbászokra úgy, hogy a csíkok fedésben legyenek, majd szórjuk meg a fűszeres sajttal, és fektessük sütőpapírral bélelt tepsire. 
- 
            Lépés 5Előmelegített sütőben középső sínen 12 - 15 perc alatt süssük aranybarnára. 
                Tipp
            
            A falatkákat készíthetjük csemege kolbászból, vagy akár csípős fajtából is. Kiváló snack férfiak részére meccsnézéshez, hideg sör mellé!
 
                 
                    		 
                    		 
                    			    