Édes rácsos rétes

Édes rácsos rétes

  • kb. 20 - 25 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók: Hozzávalók 1 réteshez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 3 db alma meghámozva, vékonyra szeletelve
  • 3 db körte meghámozva, vékonyra szeletelve
  • 100 g szőlő felezve
  • 50 g kristálycukor
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az előkészített gyümölcsöt a kristálycukorral keverjük össze és rövid ideig hagyjuk állni.

  3. Lépés 3

    A gyümölcsöt serpenyőben 5 - 6 percig hevítsük, majd tegyük félre hűlni.

  4. Lépés 4

    A leveles tésztát a sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsire, és hosszában vágjunk le belőle egy kb. 10 cm széles csíkot. Ezen a keskenyebb tésztacsíkon gurítsuk végig a tésztarácsozót.

  5. Lépés 5

    A szélesebb tésztára halmozzuk a tölteléket úgy, hogy a széleken kb. 2 - 3 cm-t szabadon hagyunk, és tojással kenjük meg.

  6. Lépés 6

    A rácsozott tésztát terítsük a töltelékre, picit húzzuk szét, és a széleken nyomkodjuk az alapra.

  7. Lépés 7

    A rétest fektessük sütőpapírral bélelt tepsire, a rácsozott tésztát kenjük meg felvert tojással és középső sínen 220 °C-os sütőben kb. 20 - 25 perc alatt süssük aranybarnára.

Tipp

Ha nincs tésztarácsozónk, vágjunk a tésztából kb. 1/2 cm-es csíkokat, és ebből készítsünk rácsot a sütemény tetejére.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!