Vegán téli zöldséges Jalousie

Vegán téli zöldséges Jalousie

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Jalousie, a maradékok megmentője. Egy igazán téli és egészséges recept: töltsd meg tönkölyös leveles tésztánkat vagy teljes kiőrlésű tésztánkat zöldségekkel, amiket a hűtőben találsz, és már kész is!

  • 25 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 1 téli zöldséges Jalousie-hoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
  • kb. 400 g blansírozott téli zöldség pl. 2 paszternák, 2 sárgarépa, 50 g zöldbab, 1/2 póréhagyma
  • 1 kis lilahagyma
  • 125 g vegán tejföl (pl. Creme VEGA)
  • őrölt só, bors és szerecsendió
  • 2 ek. növényi olaj a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük, majd középen ketté vágjuk. Az egyik tésztát hajtsuk félbe, és a hajtásra merőlegesen éles késsel vágjuk kb. 1,5 cm széles csíkokra, de ne vágjuk át teljesen, hanem a széleken hagyjunk kb. 2 cm-t szabadon.

  3. Lépés 3

    A zöldségeket apróra vágjuk, összekeverjük a vegán tejföllel, ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval. A tölteléket kenjük a másik tésztára úgy, hogy körbe itt is 2 cm szegélyt szabadon hagyunk.

  4. Lépés 4

    A félbehajtott tésztát kihajtjuk, majd a töltelékre helyezzük. A széleket erősen nyomjuk össze.

  5. Lépés 5

    A tésztát kenjük meg vékonyan olajjal.

  6. Lépés 6

    A Jalousie-t az előmelegített sütő középső sínén kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A bevágott tészta-felet tegyük hűtőbe, mielőtt leterítenénk a tölteléket, így könnyebben tudunk majd dolgozni vele.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!