Kolbász pikáns leveles tészta kabátban
0 Bewertungen
- 12-15 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 15 - 20 perc
Hozzávalók 20 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 20 db sütnivaló kolbász
- 80 g ementáli sajt reszelve
- Só, bors, csemegepaprika ízlés szerint
- 1 tojás a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A leveles tésztát tekerjük ki, és vágjunk belőle 2 cm széles csíkokat. Kenjük meg felvert tojással.
-
Lépés 3
A sajtot sóval, borssal és paprikával keverjük össze.
-
Lépés 4
A tésztacsíkokat tekerjük ferdén a kolbászokra úgy, hogy a csíkok fedésben legyenek, majd szórjuk meg a fűszeres sajttal, és fektessük sütőpapírral bélelt tepsire.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben középső sínen 12 - 15 perc alatt süssük aranybarnára.
Tipp
A falatkákat készíthetjük csemege kolbászból, vagy akár csípős fajtából is. Kiváló snack férfiak részére meccsnézéshez, hideg sör mellé!