Húsvéti sütemény

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 8 - 10 perc
  • 190 °C
  • 170 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók 20-30 kekszhez formától függően:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°c-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A linzertésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki. Szúrjunk ki húsvéti formákat, fektessük sütőpapírral bélelt tepsire, felvert tojással kenjük meg, és 8 - 10 perc alatt süssük aranysárgára.

  3. Lépés 3

    A porcukrot és citromlevet keverjük össze, és élelmiszerszínezékkel színezzük, majd ezzel díszítsük a kihűlt kekszeket.

Tipp

Ha kiadósabb kekszeket szeretnénk, a linzertésztát hajtsuk félbe, mielőtt a formákat kiszúrjuk. Ebben az esetben a sütési idő valamivel hosszabb lesz!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!