Virsli leveles tésztába tekerve

  • 12-15 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 8 szelethez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A leveles tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és széltében 2 cm-es csíkokra vágjuk, majd tojással megkenjük.

  3. Lépés 3

    Az ementálit, sót, borsot és pirospaprikát összekeverjük.

  4. Lépés 4

    A tésztacsíkokat átlósan a virslire tekerjük és mégegyszer megkenjük tojással. Megszórjuk sajttal és a fűszerkeverékkel.

  5. Lépés 5

    A sütő középső sínén 12-15 perc alatt megsütjük.

Tipp

A leveles tésztába göngyölt virsli még ízletesebb, ha kínálunk hozzá például tormát, zöldfűszeres- vagy curry-s mártogatóst is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!