Húsvéti sütemény
0 Bewertungen
- kb. 8 - 10 perc
- 190 °C
- 170 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók 20-30 kekszhez formától függően:
- 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
- 1 tojás a kenéshez
- 5 ek citromlé
- 250 g porcukor
- élelmiszerszínezék
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°c-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A linzertésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki. Szúrjunk ki húsvéti formákat, fektessük sütőpapírral bélelt tepsire, felvert tojással kenjük meg, és 8 - 10 perc alatt süssük aranysárgára.
-
Lépés 3
A porcukrot és citromlevet keverjük össze, és élelmiszerszínezékkel színezzük, majd ezzel díszítsük a kihűlt kekszeket.
Tipp
Ha kiadósabb kekszeket szeretnénk, a linzertésztát hajtsuk félbe, mielőtt a formákat kiszúrjuk. Ebben az esetben a sütési idő valamivel hosszabb lesz!