Voralbergi sajttorta friss pizzatésztából
0 Bewertungen
        		
                
            - 25-30 perc
 - 200 °C
 - 180 °C
 - kb. 20 perc
 
Hozzávalók Hozzávalók 1 tortához:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
 - 300 g hagyma apróra vágva
 - 3 tojás sárgája
 - 1/8 l tejföl
 - 125 g Bergkäse reszelve
 - 125 g ementáli sajt reszelve
 - Só, bors, kömény ízlés szerint
 - pirospaprika őrölve
 - vaj a kenéshez
 
                                    Ezzel készítsd:                                
                                
                            Elkészítés
- 
            Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
 - 
            Lépés 2
A hagymát olajon vagy vajon dinszteljük meg.
 - 
            Lépés 3
A tojássárgáját, a tejfölt, sajtot, fűszereket jól keverjük össze majd adjuk hozzá a hagymát.
 - 
            Lépés 4
A pizzatésztát a sütőpapírral együtt egyenesen a tepsibe tekerjük ki, a széleit hajtsuk fel.
 - 
            Lépés 5
A tésztát olvasztott vajjal vagy olajjal kenjük meg. Helyezzük rá a sajtos-hagymás tölteléket és előmelegített sütőben kb. 25-30 percig süssük.
 
                Tipp
            
            Ha épp nincs otthon Bergkäse, más keménysajtból is elkészíthetjük.