Mediterrán zöldségekkel töltött leveles táskák

Mediterrán zöldségekkel töltött leveles táskák

  • kb. 20 perc
  • 200° C
  • 180° C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók: Hozzávalók  6 db-hoz:

  • 2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 1 fej hagyma hámozva, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma hámozva, finomra aprítva
  • 6 ek Olaj
  • 1 db paprika magozva, apróra vágva
  • 1 db cukkini apróra vágva
  • 1 ek kakukkfű aprítva
  • Só és bors őrölve
  • Kevés szezámmag a szóráshoz
  • Kevés margarin folyékony a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A hagymát és a fokhagymát olajban üvegesre pároljuk és a maradék zöldségeket hozzátesszük. Sóval, borssal és kakukkfűvel fűszerezzük és a masszát hagyjuk kihűlni.

  3. Lépés 3

    Mindkét tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és a sütőlapra helyezzük, hat egyenlő négyzetre vágjuk. Minden négyszögbe vágjunk egy lyukat és a tölteléket helyezzük a tésztadarab felére.

  4. Lépés 4

    A széleket kenjük meg vízzel, a tésztákat illesszük össze és a széleket nyomjuk meg.

  5. Lépés 5

    Margarinnal megkenjük és szezámmaggal megszórjuk. 200° C-on középső sínen 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A tölteléket minden más mediterrán zöldséggel vagy más zöldségmaradékokkal is készíthetjük például padlizsánnal,fekete/ zöld olívával, kapribogyóval, újhagymával.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!