![Mediterrán zöldségekkel töltött leveles táskák](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2015/06/Blaetterteigtaschen_mit_mediterranem_Gemuese_web-700x800.jpg)
Mediterrán zöldségekkel töltött leveles táskák
![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2022/02/vegan-95x95.png)
- kb. 20 perc
- 200° C
- 180° C
- kb. 25 perc
Hozzávalók Hozzávalók 6 db-hoz:
- 2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 1 fej hagyma hámozva, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma hámozva, finomra aprítva
- 6 ek olaj
- 1 db paprika magozva, apróra vágva
- 1 db cukkini apróra vágva
- 12 koktélparadicsom apróra vágva
- 1 ek kakukkfű aprítva
- Só és bors őrölve
- Kevés szezámmag a szóráshoz
- Kevés margarin vagy növényi tej folyékony a kenéshez
![Friss leveles tészta](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2020/03/TF_Packshot_gross_380x1090_HU_BT-224x640.png)
![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2015/06/Blaetterteigtaschen_Zubereitung_72dpi-897x561.jpg)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A hagymát és a fokhagymát olajban üvegesre pároljuk és a maradék zöldségeket hozzátesszük. Sóval, borssal és kakukkfűvel fűszerezzük és a masszát hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 3
Mindkét tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és a sütőlapra helyezzük, hat egyenlő négyzetre vágjuk. Minden négyszögbe vágjunk egy lyukat és a tölteléket helyezzük a tésztadarab felére.
-
Lépés 4
A széleket kenjük meg vízzel, a tésztákat illesszük össze és a széleket nyomjuk meg.
-
Lépés 5
Margarinnal megkenjük és szezámmaggal megszórjuk. 200° C-on középső sínen 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
A tölteléket minden más mediterrán zöldséggel vagy más zöldségmaradékokkal is készíthetjük például padlizsánnal,fekete/ zöld olívával, kapribogyóval, újhagymával.