Voralbergi sajttorta friss pizzatésztából

Voralbergi sajttorta friss pizzatésztából

  • 25-30 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 1 tortához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 300 g hagyma apróra vágva
  • 3 tojás sárgája
  • 1/8 l tejföl
  • 125 g Bergkäse reszelve
  • 125 g ementáli sajt reszelve
  • Só, bors, kömény ízlés szerint
  • pirospaprika őrölve
  • vaj a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A hagymát olajon vagy vajon dinszteljük meg.

  3. Lépés 3

    A tojássárgáját, a tejfölt, sajtot, fűszereket jól keverjük össze majd adjuk hozzá a hagymát.

  4. Lépés 4

    A pizzatésztát a sütőpapírral együtt egyenesen a tepsibe tekerjük ki, a széleit hajtsuk fel.

  5. Lépés 5

    A tésztát olvasztott vajjal vagy olajjal kenjük meg. Helyezzük rá a sajtos-hagymás tölteléket és előmelegített sütőben kb. 25-30 percig süssük.

Tipp

Ha épp nincs otthon Bergkäse, más keménysajtból is elkészíthetjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!