Csokoládés linzer narancsos trüffellel
            - 6 - 7 perc
 - 180 °C
 - 160 °C
 - kb. 25 perc
 
Hozzávalók Hozzávalók 8-10 linzerhez:
- 1 cs. Tante Fanny friss barna linzertészta 400 g
 - 200 g fehér csokoládé darabokra törve
 - 1,5 dl tejszín
 - 2 dkg kókusz zsír (vagy vaj)
 - Narancs aroma vagy narancshéj reszelve
 
                            Elkészítés
- 
            Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
 - 
            Lépés 2
A tésztát vegyük ki a csomagolásból, és lisztezett deszkán nyújtsuk ki kb. 5 mm vastagságúra, és szúrjuk ki virág alakú szaggatóval, a fele mennyiség közepére szaggassunk lyukat. Tetszés szerint díszítsük szórógyöngyökkel.
 - 
            Lépés 3
180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 6 - 7 perc alatt süssük készre a linzereket. Sütés után azonnal vegyük le a sütőlapról.
 - 
            Lépés 4
A csokoládét törjük darabokra, és gőz fölött olvasszuk fel. Arra vigyázzunk, hogy a gőz elég meleg, de ne túl forró legyen! Majd adjuk hozzá a többi hozzávalót, és alaposan keverjük össze. Ha készen van, tegyük félre hűlni.
 - 
            Lépés 5
A kész linzereket töltsük meg a krémmel, és hűvös helyen tároljuk.
 
A krémet érdemes néhány órával előbb elkészíteni, hogy megdermedjen.
A receptet Hadarik Ritától kaptuk. Köszönjük!