bukta-variációk
Édes

Bukta-variációk

  • kb. 30 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók 24 buktához:

Bukta-variációk

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt a tepsire kitekerjük, és egy tésztavágóval szélességében 5 csíkot, hosszúságában 3 csíkot vágunk úgy, hogy 24 egyforma négyzetet kapjunk. Mindegyik négyzet közepére tetszés szerint 1-1 teáskanálnyi tölteléket teszünk.

  3. Lépés 3

    A négyzetek sarkait összefogjuk és golyót formálunk. A golyókat egyesével a vajba mártjuk, majd tepsibe helyezzük. A golyókat ízlés szerint megszórjuk grillázzsal vagy mandulaforgáccsal.

  4. Lépés 4

    A buktákat a sütő középső sínén kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Tálaljuk vaníliapudinggal vagy vaníliaszósszal. A vaníliaszószhoz keverjünk össze fél csomag pudingport két evőkanál cukorral a csomagoláson található utasításoknak megfelelően. Fél liter tejet forralunk, majd levesszük a tűzről és hozzáadjuk a pudingkeveréket. Ezután visszatesszük a tűzhelyre és még egy percig forraljuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!