Cukkinis galette

ricottával
  • 35 - 40 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 1 galettéhez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 250 g ricotta
  • 100 g parmezán reszelve
  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja
  • 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 ek. friss kakukkfű aprítva
  • Cayenne bors őrölve
  • őrölve
  • 1 kisebb cukkini vékony szeletekre gyalulva
  • 2 ek. parmezán a szóráshoz reszelve
  • 1 tojás a kenéshez felverve
  • olívaolaj

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A ricottát, a parmezánt, a citromhéjat, a fokhagymát összekavarjuk és sóval, valamint cayenne borssal ízesítjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és kör alakúra vágjuk. A ricotta krémmel megkenjük úgy, hogy a szélétől kb. 5 cm szabadon maradjon. A cukkini szeleteket legyezőszerűen egymásra helyezzük.

  4. Lépés 4

    A tészta szélét a cukkinire hajtogatjuk és az üresen maradt tésztát tojással megkenjük és parmezánnal megszórjuk.

  5. Lépés 5

    A sütő legalsó sínén 35-40 perc alatt megsütjük és röviddel tálalás előtt olívaolajjal megcsepegtetjük.

Tipp

Okos ötlet: Ízlés szerint a ricottához adhatunk szárított paradicsomot és apróra vágott olívabogyót. A cukkini helyett pedig használhatunk elősütött padliszán szeleteket is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!