Vegán sült rétes
Vegán rétes pillanatok alatt. Ebben a receptben a gomba, a szójagranulátum és a cékla találkozik a ropogós leveles tésztánkkal és együtt egy isteni rétest alkotnak.
- kb. 30 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 30 perc
Hozzávalók 1 vegán sült réteshez:
A vegán sült réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 100 g csiperke gomba negyedelve
- 1 hagyma felkockázva
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 50 ml szójaszósz
- 250 ml víz
- 80 g szójagranulátum
- 2 ek. előfőzött cékla finomra vágva
- 1 csokor petrezselyem apróra vágva
- egy kevés olaj a sütéshez
- őrölt bors
A salátához:
- 1/2 lilakáposzta apróra vágva
- 40 ml almaecet
- 100 ml dióolaj
- 2 narancs filézve
- 1/2 csokor petrezselyem
- őrölt só és bors
Elkészítés
-
Lépés 1
Először elkészítjük a sült keveréket. Ehhez a gombát, a hagymát és a fokhagymát egy kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a szójaszószt és a vizet, majd felforraljuk az egészet.
-
Lépés 2
A szójareszeléket, a céklát és a petrezselymet egy tálba tesszük, majd ráöntjük ezt a forró gombás keveréket, majd 30 percig pihentetjük, időnként megkevergetve.
-
Lépés 3
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. A sült keveréket egy szitán leszűrjük.
-
Lépés 4
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük. A sült keveréket a tészta közepén eloszlatjuk úgy, hogy mindkét oldalon kb. 5 cm-es csíkot üresen hagyunk. A tészta széleit vízzel megkenjük.
-
Lépés 5
A tészta széleit ráhajtjuk a töltelékre, majd alulról feltekerjük, a széleket jól lezárjuk.
-
Lépés 6
A rétest az előmelegített sütő alsó sínén kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 7
Közben az apróra vágott lilakáposztát az ecettel és az olajjal jól összekeverjük, majd sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a narancsfilét és a petrezselymet, és jól összekeverjük.
-
Lépés 8
A sült rétest szeletekre vágjuk és a salátával tálaljuk.