vegán sült rétes

Vegán sült rétes

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Vegán rétes pillanatok alatt. Ebben a receptben a gomba, a szójagranulátum és a cékla találkozik a ropogós leveles tésztánkkal és együtt egy isteni rétest alkotnak.

  • kb. 30 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók 1 vegán sült réteshez:

A vegán sült réteshez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 100 g csiperke gomba negyedelve
  • 1 hagyma felkockázva
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 50 ml szójaszósz
  • 250 ml víz
  • 80 g szójagranulátum
  • 2 ek. előfőzött cékla finomra vágva
  • 1 csokor petrezselyem apróra vágva
  • egy kevés olaj a sütéshez
  • őrölt bors

A salátához:

  • 1/2 lilakáposzta apróra vágva
  • 40 ml almaecet
  • 100 ml dióolaj
  • 2 narancs filézve
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • őrölt só és bors

Elkészítés

  1. Lépés 1

    Először elkészítjük a sült keveréket. Ehhez a gombát, a hagymát és a fokhagymát egy kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a szójaszószt és a vizet, majd felforraljuk az egészet.

  2. Lépés 2

    A szójareszeléket, a céklát és a petrezselymet egy tálba tesszük, majd ráöntjük ezt a forró gombás keveréket, majd 30 percig pihentetjük, időnként megkevergetve.

  3. Lépés 3

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. A sült keveréket egy szitán leszűrjük.

  4. Lépés 4

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük. A sült keveréket a tészta közepén eloszlatjuk úgy, hogy mindkét oldalon kb. 5 cm-es csíkot üresen hagyunk. A tészta széleit vízzel megkenjük.

  5. Lépés 5

    A tészta széleit ráhajtjuk a töltelékre, majd alulról feltekerjük, a széleket jól lezárjuk.

  6. Lépés 6

    A rétest az előmelegített sütő alsó sínén kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

  7. Lépés 7

    Közben az apróra vágott lilakáposztát az ecettel és az olajjal jól összekeverjük, majd sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a narancsfilét és a petrezselymet, és jól összekeverjük.

  8. Lépés 8

    A sült rétest szeletekre vágjuk és a salátával tálaljuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!