hókifli

Hókifli

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
2 Bewertungen

A hókifli a téli sütemények igazi klasszikusa! A Tante Fanny friss vajas vaníliás kifli tésztával pillanatok alatt varázsolhatod az ünnepi asztalra ezt a könnyed, omlós, porcukorba forgatott finomságot. Nincs szükség bonyolult előkészületekre: csak formázd, süsd és hintsd meg vaníliáscukorral! Tippünk: a kifli tetejét díszíthetjük csokoládéval vagy cukormázzal is, így lesz igazán különleges a végeredmény. Készítsd el a hókiflit a Tante Fanny friss karácsonyi tésztából, és élvezd a házias ízeket kompromisszumok nélkül!

  • 8-10 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • 20 perc

Hozzávalók kb. 25 kiflihez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát röviden gyúrjuk át, csíkokra vágjuk fel és formázzunk belőlük kb. 8 mm átmérőjű rudakat, majd a kívánt hosszúságra vágjuk fel és formázzunk kis kifliket belőle.

  3. Lépés 3

    Előmelegített sütőben középső sínen 180 °C-on 8-10 percig süssük.

  4. Lépés 4

    Ezalatt keverjük össze a porcukrot a vaníliáscukorral, és ha megsült, még melegen bőségesen szórjuk meg.

Tipp

A kiflik tetejére csíkozhatunk csokoládé vagy fehérmázat is!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!