ananászos batyu
Ropogós

Ananászos batyu

csokoládé öntettel
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók A ropogós, ananászos batyu tökéletes választás mindazok számára, akik valamilyen édes és gyümölcsös snackre vágynak. Az ananász, a pudingpor és a fahéj így együtt kellemesen édes harapnivalót eredményez. De csokoládé öntettel és kókuszreszelékkel megbolondítva lesz igazán teljes az ízélmény!

  • 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös pizzatészta 400 g
  • 1 konzerv ananász (227 g) lecsepegtetve és levét felfogva
  • 1 ek. vaníliapudingpor
  • 1/2 tk. őrölt fahéj
  • 250 ml (vegán) csokoládészósz (lásd a tippet)
  • 50 g pirított kókuszreszelék
  • 100 g fahéjas cukor a szóráshoz
  • kb. 1 l napraforgóolaj a sütéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A pudingport 2 evőkanál vízzel simára keverjük. Az ananászlevet a fahéjjal felforraljuk, hozzáadjuk a pudingport, és állandó kevergetés mellett röviden felfőzzük. Az ananászt apróra vágjuk, belekeverjük, majd hagyjuk kihűlni.

  2. Lépés 2

    A zsiradékot kb. 3 cm magasan egy serpenyőbe vagy lábasba öntjük, és 160 °C-ra hevítjük. A kívánt hőmérsékletet akkor értük el, ha a serpenyőbe mártott fakanálnyél körül pici buborékok keletkeznek.

  3. Lépés 3

    A tésztát közvetlenül a hűtőszekrényből kivéve, hidegen dolgozzuk fel; kitekerjük a sütőpapírral együtt és 8 egyforma darabra vágjuk. Minden egyes tésztadarabunkra 1 ek. ananászmasszát adunk, 5 mm-es peremet hagyva a széleken.

  4. Lépés 4

    A tésztát átlósan összehajtjuk, hogy háromszögeket formázzunk. A széleket villával mindkét oldalon jól összenyomkodjuk.

  5. Lépés 5

    A batyukat a zsiradékban mindkét oldalukon kb. 3-5 perc alatt ropogósra sütjük. Konyhai papírtörlőn felitatjuk a felesleges olajat, és még forrón a fahéjas cukorba forgatjuk.

  6. Lépés 6

    (Alternatív elkészítési mód a sütőben: A batyukat alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegített sütőben (légkeveréses sütőben 180 °C-on) kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük. Ezután bőségesen megszórjuk fahéjas porcukorral).

  7. Lépés 7

    A batyukat csokoládé öntettel és kókuszreszelékkel díszítve tálaljuk.

Tipp

A csokoládé öntet gyors vegán változatához 55 g kakaóport összekeverünk 55 ml juharsziruppal és 140 ml mandulatejjel.

Érdemes a batyukat forró zsírban kisütni! Ez extra ízélményt nyújt.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!