Csokitortácskák

Csokitortácskák

  • 12 + 4 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb 8 tortácskához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
  • 40 ml tej
  • 160 g tejszín
  • 40 g méz
  • 1/2 tk fahéj őrölve
  • 300 g étcsokoládé aprítva
  • 160 g tejcsokoládé aprítva
  • 2 ek porcukor

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki. Szaggassunk belőle kis korongokat, majd a korongok egyik szélét késsel kicsit vágjuk be, így helyezzük be kivajazott félgömb alakú sütőformákba.

  3. Lépés 3

    A tésztára helyezzünk sütőpapírt, töltsük meg borsóval és előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt süssük vakon.

  4. Lépés 4

    Ha elkészült, vegyük ki a sütőből, a borsót és a papírt távolítsuk el, és további 4 percig süssük, majd a formában hagyjuk kihűlni, végül óvatosan emeljük ki.

  5. Lépés 5

    A tejet, tejszínt és a mézet a fahéjjal együtt főzzük fel. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a csokoládét, és addig kevergessük, amíg az fel nem oldódik.

  6. Lépés 6

    A csokoládékrémet töltsük az előkészített tésztába, és egy éjszakára tegyük hűvös helyre, hogy a krém megkössön.

  7. Lépés 7

    Ízlés szerint porcukorral megszórva tálaljuk.

Tipp

Ha nincs kisméretű félgömb alakú formánk, használhatunk muffinformát is a sütemény elkészítéséhez.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!