Savanyúkáposztás rétes sajttal és sonkával

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 25 perc
  • 190 °C
  • 170 °C
  • 25 perc

Hozzávalók Hozzávalók 2 réteshez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
  • 700 g főtt káposzta darabolva
  • 150 g ementáli sajt felkockázva
  • 300 g gépsonka vékonyra szeletelve
  • 125 g krémtejszín
  • 2 ek félédes pirospaprika őrölve
  • 1 köteg petrezselyem finomra vágva
  • bors, kömény
  • vaj vagy margarin a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A káposztát a krémtejszínnel, petrezselyemmel és a fűszerekkel keverjük össze, majd adjuk hozzá a sajtot.

  3. Lépés 3

    A sonkaszeleteket rövid ideig süssük serpenyőben, majd hagyjuk kihűlni. Ezután borítsuk be a tészta 2/3 részét a szeletekkel és erre helyezzük a káposztás töltelék felét.

  4. Lépés 4

    A széleket hajtsuk be, a rétest konyharuha segítségével tekerjük fel. Fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe, vajjal kenjük meg.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben, középső sínen kb. 25 percig süssük.

Tipp

Ha marad egy kevés reszelt sajt, akkor a sütés végén rászórhatjuk a rétes tetejére.

Száraz fehérbort, például Juhfarkat kínálhatunk hozzá.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!