Fogasfilé leveles tészta bundában

Fogasfilé leveles tészta bundában

  • 10 + 20 perc
  • 200 °C + 170 °C
  • 180 ° C + 150 °C
  • kb. 25 - 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 700 g fogas 4 filé szálka és bőr nélkül
  • 200 g póréhagyma felkarikázva
  • 1 db piros paprika negyedelve
  • 100 g friss spenótlevél
  • 1 gerezd fokhagyma aprítva
  • 1 tojás
  • 1 citrom leve
  • 1 tojás a kenéshez
  • 1 ek vaj
Fogasfilé, spenót és zöldségek - leveles tésztába csomagolva. Így lesz a halból egy különleges fogás.

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A spenótlevelet a finomra aprított fokhagymával és póréhagymával kevés vajon pirítsuk, majd tegyük félre hűlni.

  3. Lépés 3

    A halszeleteket locsoljuk meg citromlével és sóval ízesítsük.

  4. Lépés 4

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és vágjuk fel 8 egyforma nagyságú négyzetre, ebből négyet kenjünk meg tojással.

  5. Lépés 5

    A 4 tésztaalapra a következőképpen halmozzuk a tölteléket: spenót, 1 szelet hal, paprika, spenót és kevés rozmaring.

  6. Lépés 6

    A 4 maradék tésztanégyzettel takarjuk be a tölteléket.

  7. Lépés 7

    Felvert tojással kenjük meg, a széleket villa segítségével nyomjuk össze.

  8. Lépés 8

    Alsó- és felső melegítésű sütőben középső sínen kb. 10 percig süssük 200 °C-on, majd vegyük vissza a hőmérsékletet 170 °C-ra, és további 20 perc alatt süssük aranysárgára.

  9. Lépés 9

    Rövid ideig pihentessük, majd szeletelve tálaljuk.

Tipp

Friss zöldsalátával tálaljuk, amelyet borecettel ízesítsünk. Kínáljunk hozzá száraz fehér bort.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!