Zsályás szűzpecsenye leveles tésztával

Zsályás szűzpecsenye leveles tésztával

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Elkészítés
  • kb. 30 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 35 - 40 perc

Hozzávalók 6 személyre:

A töltelékhez:

  • 1 hideg csirkemell apróra vágva
  • 250 g hideg tejszín
  • 6 friss zsályalevél
  • 1 csokor petrezselyem apróra vágva

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A szűzpecsenyét sóval, borssal fűszerezzük, és olajon hirtelen süssük meg körben, hogy minden oldala ropogós kérget kapjon, majd tegyük félre hűlni.

  3. Lépés 3

    A töltelék összes összetevőjét (a csirkemell nagyon hideg legyen) tegyük turmixgépbe és turmixoljuk finomra, vagy a csirkemellet daráljuk finomra, és ezután keverjük hozzá a többi hozzávalót, hogy kenhető masszát kapjunk.

  4. Lépés 4

    4 sonkaszeletet fektessen alufóliára, vagy frissentartó fóliára, kenjük meg a töltelékkel, erre tegyük a szűzpecsenyét, a fólia segítségével borítsuk be a húst a sonkával, majd távolítsuk el a fóliát.

  5. Lépés 5

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, majd tegyük rá az előkészített hústekercset, csomagoljuk a tésztába és „varrattal” lefele helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsibe. Felvert tojással kenjük meg, villával szurkáljuk meg és a maradék tésztával díszítsük.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben alsó sínen kb. 30 perc alatt süssük aranybarnára. Rövid ideig pihentessük, és szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp

A zsályához tehetünk még fokhagymagerezdeket, hogy még pikánsabb ízvilágot kapjunk!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!