 
            
                        Spenótos virág
 
            - kb. 25 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 30 perc
Hozzávalók egy spenótos virághoz:
- 2 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 ek. olívaolaj
- 450 g spenótlevél balnsírova, kinyomkodva, apróra vágva
- 150 g füstölt tofu durvára morzsolva
- 50 g vegán sajt vékonyra vágva
- Só és bors őrölve
- 1 mk. szerecsendió őrölve
- Liszt a szóráshoz
 
                            Elkészítés
- 
            Lépés 1A sütőt alsó-/ felsősütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. 
- 
            Lépés 2A fokhagymát az olajon enyhén megpirítjuk és a maradék hozzávalókkal összekeverjük. 
- 
            Lépés 3Az egyik tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy tepsibe tesszük. 
- 
            Lépés 4A spenótmassza felét a tészta közepére halmozzuk. A másik felét gyűrű alakban a tésztára halmozzuk úgy, hogy a középső halomtól és a tészta szélétől egyenlő távolságra legyen. 
- 
            Lépés 5A másik tésztát is kitekerjük, ráhelyezzük az előzőre és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Óvatosan összenyomjuk a tésztákat, hogy illeszkedjenek. A szélét kissé visszahajtjuk. 
- 
            Lépés 64 cm-enként bevágjuk a szélét egészen a középső töltelékig és a bevágott szeleteket egy csavarással az oldalukra fordítjuk. 
- 
            Lépés 7A sütő középső sínén kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük. 
Kínálunk hozzá paradicsomsalátát kísérőként. A virágot spenót helyett mángolddal, főtt borgonya darabokkal, medvehagymával, vagy fodros kellel is elkészíthetjük.
 
                 
                    		 
                    		 
                    		