Spenótos virág

tofuval
  • kb. 25 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók egy spenótos virághoz:

  • 2 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 ek. olívaolaj
  • 450 g spanótlevél balnsírova, kinyomkodva, apróra vágva
  • 150 g füstölt tofu durvára morzsolva
  • 50 g vegán sajt vékonyra vágva
  • Só és bors őrölve
  • 1 mk. szerecsendió őrölve
  • Liszt a szóráshoz

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felsősütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A fokhagymát az olajon enyhén megpirítjuk és a maradék hozzávalókkal összekeverjük.

  3. Lépés 3

    Az egyik tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy tepsibe tesszük.

  4. Lépés 4

    A spenótmassza felét a tészta közepére halmozzuk. A másik felét gyűrű alakban a tésztára halmozzuk úgy, hogy a középső halomtól és a tészta szélétől egyenlő távolságra legyen.

  5. Lépés 5

    A másik tésztát is kitekerjük, ráhelyezzük az előzőre és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Óvatosan összenyomjuk a tésztákat, hogy illeszkedjenek. A szélét kissé visszahajtjuk.

  6. Lépés 6

    4 cm-enként bevágjuk a szélét egészen a középső töltelékig és a bevágott szeleteket egy csavarással az oldalukra fordítjuk.

  7. Lépés 7

    A sütő középső sínén kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Kínálunk hozzá paradicsomsalátát kísérőként. A virágot spenót helyett mángolddal, főtt borgonya darabokkal, medvehagymával, vagy fodros kellel is elkészíthetjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!