Lazacos csigák

Lazacos tekercsek

  • kb. 12 - 15 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók Hozzávalók 120 darabhoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A töltelékhez a friss sajtot a petrezselyemmel keverjük össze, sóval és borssal fűszerezzük.

  3. Lépés 3

    Két réteslapot fektessünk egymásra, és a friss sajttal vékonyan kenjük meg, majd fektessük rá a lazacszeleteket. A tésztaszéleket vajjal kenjük meg. A tésztaszéleket mindkét oldalon hajtsuk be, és tekerjük fel a rétest.

  4. Lépés 4

    A tekercset vágjuk kb. 2 - 3 cm széles szeletekre. Vajjal kenjük meg és előmelegített sütőben kb. 12 - 15 perc alatt süssük aranysárgára.

Tipp

A lazacos tekercsekhez kitűnően illik egy friss uborkasaláta.

A rétestészta gasztro változata a Metro és Auchan üzletekben található meg.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!