gesztenyés pizza

Gesztenyés pizza

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Kóstoltál már gesztenyés pizzát? A rókagomba és a prosciutto teszi igazán különlegessé az ízélményt.

  • 15-18 perc (18-20 perc)
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 160 g rókagomba
  • 2 ek. olaj
  • 240 g créme fraîche (krémsajt)
  • 160 g gesztenye főzve, durvára törve
  • 1 kis lilahagyma meghámozva, vékony szeletekre vágva
  • őrölt só és bors
  • 80 g prosciutto (sonka) vékonyra szeletelve
  • friss majoranna díszíteni

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A rókagombát serpenyőben egy kis olajon kb. 4 percig sütjük, majd sózzuk, borsozzuk.

  3. Lépés 3

    A pizzatésztát a sütőpapírral együtt közvetlenül a tepsibe kitekerjük és a krémsajttal megkenjük úgy, hogy körbe 1-1 cm-t szabadon hagyunk.

  4. Lépés 4

    A krémsajtra egyenletesen elosztva szórjuk a gesztenyét, a hagymát és a rókagombát.

  5. Lépés 5

    A tepsit a legalsó sínre tesszük és a pizzát 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.

  6. Lépés 6

    Ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük és a tetejére sonkaszeleteket teszünk, majd megszórjuk majoránnával.

Tipp

Krémsajt helyett használhatunk tejfölből és túróból kevert krémet is, és a rókagomba helyett más gombát is használhatunk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!