Szezámos-mákos koszorúk
pizzatésztából
            0 Bewertungen
        		
                
            - kb. 20 perc
 - 200°C
 - 180°C
 - kb. 10 perc
 
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
 - néhány marék szezámmag
 - néhány marék mák
 - őrölt só
 
                                    Ezzel készítsd:                                
                                
                            
                        Elkészítés
- 
            Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
 - 
            Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük.
 - 
            Lépés 3
A tésztát széltében körülbelül 2 cm széles csíkokra vágjuk. Vízzel megkenjük és felváltva megszórjuk mákkal és szezámmaggal. Ízlés szerint megsózzuk, majd egymásra fektetünk egy mákos és egy szezámos csíkot, és jól összenyomkodjuk.
 - 
            Lépés 4
A tésztacsíkot megcsavarjuk és koszorúvá formáljuk.
 - 
            Lépés 5
A koszorúkat a sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.