 
            
                        Zöld pizzasarkak
- kb. 15 perc
- 220°C
- 200°C
Hozzávalók 16 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös pizzatészta 400 g
- 150 g füstölt tofu kockákra vágva
- 1 gerezd fokhagyma préselve
- 1/2 rúd póréhagyma karikákra vágva
- 2 ek. olívaolaj
- 50 g borsó
- 100 g vegán sajt reszelve
- őrölt só és bors
 
                            Elkészítés
- 
            Lépés 1A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. 
- 
            Lépés 2Olívaolajon megpároljuk a tofut, a fokhagymát és a póréhagymát, majd ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük, végül hozzáadjuk a borsót. 
- 
            Lépés 3A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, majd egyszer hosszában, széltében pedig háromszor elvágjuk úgy, hogy 8 téglalapot kapjunk. A téglalapokat átlósan elvágjuk, így 16 háromszöget kapunk. 
- 
            Lépés 4A tésztákat megkenjük a megpárolt tofus töltelékkel és megszórjuk a vegán sajttal úgy, hogy a széleken kb. 1 cm széles csíkot üresen hagyunk. 
- 
            Lépés 5A pizzasarkakat a sütő legalsó sínén kb. 15 perc alatt ropogósra sütjük. Sütés után egy kis fekete borssal ízlés szerint megszórjuk. 
Ha szereted az csípőset, a zöldségeket egy kis cayenne-borssal is megdinsztelheted.
 
                 
                    		 
                    		 
                    		