burgonyas-kaposztas retes
Kiadós

Burgonyás-savanyú káposztás rétes

Rezept bewerten
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Kívülről ropogós, belülről kiadós! Ez a burgonyás-savanyú káposztás rétes fűszernövényekkel garantáltan ízleni fog az egész családnak!

  • kb. 30 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
  • 500 g savanyú káposzta jól átnyomkodva
  • 200 g főtt burgonya 1 cm-es kockákra vágva
  • 10 szelet angolszalonna
  • 100 g tejföl
  • 1 csokor friss metélőhagyma apróra vágva
  • 1 felvert tojás a kenéshez
  • 1 tk Köménymag a szóráshoz
  • őrölt só és bors

Zubereitung:

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A savanyú káposztát, a burgonyakockákat, a szalonnát, a tejfölt és a metélőhagymát összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. A tészta alsó egyharmadára kenjük úgy, hogy a széleitől kb. 2 cm csíkot üresen hagyunk.

  4. Lépés 4

    A tészta széleit megkenjük tojással és alulról felfelé feltekerjük. A széleket villával egymáshoz nyomkodjuk.

  5. Lépés 5

    A rétest megkenjük a maradék tojással és megszórjuk köménymaggal.

  6. Lépés 6

    A rétest a sütő alsó sínén kb. 30 percig aranybarnára sütjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!