Leveles tészta korongok vaníliakrémmel és eperrel

Leveles tészta korongok vaníliakrémmel és eperrel

  • 10-15 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • kb. 25-30 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb 30 koronghoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A vaníliakrémhez a pudingport kevés tejjel keverjük el. A maradék tejet a cukorral főzzük fel, adjuk hozzá a tejjel elkevert pudingport, és még egyszer főzzük fel. A zselatint és a rumot adjuk hozzá, és hagyjuk hűlni a krémet.

  3. Lépés 3

    A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, kb. 10 cm átmérőjű köröket szaggassunk belőle. Villával szurkáljuk meg a tésztát.

  4. Lépés 4

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 10-15 perc alatt süssük aranysárgára, majd hagyjuk hűlni.

  5. Lépés 5

    A vaníliakrémet kenjük rá a kihűlt tésztákra, majd helyezzünk rá eperdarabokat.

Tipp

A krémet tálalás előtt néhány órával feltétlenül készítsük el, hogy megfelelő állagot kapjon. Akár előző este is elkészítheti.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!