Almarózsák
- 15 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 40 - 45 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 12 rózsához:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
- 3 db nagy piros alma hámozva, vékonyra szeletelve
- 1 db citrom
- 5 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 tk fahéj őrölve
- 1 tk szerecsendió őrölve
- 1 l víz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az almák magházát távolítsuk el, és az almát szeleteljük vékonyra.
-
Lépés 3
A forrásban lévő vízbe tegyünk 3 ek cukrot és a citrom levét, majd az alma szeleteket. 2 percig hagyjuk benne, hogy puhuljanak és hajlíthatóak legyenek. Szedjük ki szűrővel tálcára.
-
Lépés 4
2 ek cukorral keverjük el a fahéjat, szerecsendiót, vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját.
-
Lépés 5
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, és vágjuk kb. 2 ujjnyi vastagságú csíkokra. Szórjuk meg a cukros keverékkel, és az almaszeleteket helyezzük el sorban, úgy, hogy az almák kicsit fedésben legyenek.
-
Lépés 6
Szorosan tekerjük fel, és fogvájóval tűzzük meg az oldalát, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt süssük készre, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
Használjunk kicsit savanykásabb, de érett almákat, hogy ellensúlyozzuk az édességét a cukornak.
A receptet Bíró Edinától kaptuk, köszönjük!