Almarózsák

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 15 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 40 - 45 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb 12 rózsához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az almák magházát távolítsuk el, és az almát szeleteljük vékonyra.

  3. Lépés 3

    A forrásban lévő vízbe tegyünk 3 ek cukrot és a citrom levét, majd az alma szeleteket. 2 percig hagyjuk benne, hogy puhuljanak és hajlíthatóak legyenek. Szedjük ki szűrővel tálcára.

  4. Lépés 4

    2 ek cukorral keverjük el a fahéjat, szerecsendiót, vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját.

  5. Lépés 5

    A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, és vágjuk kb. 2 ujjnyi vastagságú csíkokra. Szórjuk meg a cukros keverékkel, és az almaszeleteket helyezzük el sorban, úgy, hogy az almák kicsit fedésben legyenek.

  6. Lépés 6

    Szorosan tekerjük fel, és fogvájóval tűzzük meg az oldalát, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt süssük készre, majd porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp

Használjunk kicsit savanykásabb, de érett almákat, hogy ellensúlyozzuk az édességét a cukornak.

A receptet Bíró Edinától kaptuk, köszönjük!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!