Vegetáriánus pizzagolyók

Vegetáriánus pizzáscsigák

  • kb. 20 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 150 g ricotta
  • 2 gerezd fokhagyma hámozva, apróra vágva
  • 100 g friss spenótlevél
  • 100 g kaliforniai paprika apróra vágva
  • őrölt só és bors

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. Keverjük össze a ricottát és a fokhagymát, majd kenjük meg ezzel a tésztát, úgy, hogy a tészta tetején kb. 3 cm széles csíkot szabadon hagyunk. Fűszerezzük meg a spenótleveleket, majd terítsük el a ricottával megkent tésztán, majd szórjuk rá az apróra vágott paprikát.

  3. Lépés 3

    A tésztát a hossza mentén feltekerjük, majd körülbelül 3 cm széles szeletekre vágjuk. A szeleteket a vágott felülettel lefelé a sütőpapírra helyezzük.

  4. Lépés 4

    A pizzacsigákat a sütő középső sínén kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.

Tipp

Friss spenót helyett használhatsz gyorsfagyasztott leveles spenótot is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!