Almás – diós táska

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb 16 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 15 db-hoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A reszelt almát keverjük össze dióval, fahéjjal és cukorral.

  3. Lépés 3

    A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és éles késsel, vagy derelyevágóval vágjuk fel 8 x 8 cm-es négyzetekre. Tojással kenjük meg.

  4. Lépés 4

    Az almás masszát halmozzuk a tésztára. A tésztát hajtsuk a töltelékre, hogy négyzet alakú táskákat kapjunk, és a felvert tojással kenjük meg.

  5. Lépés 5

    A süteményeket helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.

  6. Lépés 6

    Középső sínen kb. 16 percig süssük, amíg a tészta szép aranysárga nem lesz.

Tipp

A reszelt almát facsarjuk ki valamennyire, hogy ne legyen túl vizes a massza, ne áztassa el a tésztát.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!