Almás – diós táska
0 Bewertungen
- kb 16 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 15 db-hoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 2 kisebb alma finomra reszelve
- 80 g dió darálva
- 40 g cukor
- 1 csipet fahéj őrölve
- 1 tojás kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A reszelt almát keverjük össze dióval, fahéjjal és cukorral.
-
Lépés 3
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és éles késsel, vagy derelyevágóval vágjuk fel 8 x 8 cm-es négyzetekre. Tojással kenjük meg.
-
Lépés 4
Az almás masszát halmozzuk a tésztára. A tésztát hajtsuk a töltelékre, hogy négyzet alakú táskákat kapjunk, és a felvert tojással kenjük meg.
-
Lépés 5
A süteményeket helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.
-
Lépés 6
Középső sínen kb. 16 percig süssük, amíg a tészta szép aranysárga nem lesz.
Tipp
A reszelt almát facsarjuk ki valamennyire, hogy ne legyen túl vizes a massza, ne áztassa el a tésztát.