Rebarbarás rácsos rétes

A rebarbara szezon idején kihagyhatatlan ez a finom rétes. A leveles tésztából készült rebarbara réteshez jól passzol a vaníliás krém.

  • kb. 30 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 1 rebarbara réteshez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A túrót a cukorral, pudingporral és a sárgájával simára keverjük, majd a kenéyrkockákat és a rebarbarát is hozzáadjuk.

  3. Lépés 3

    A leveles tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsibe kitekerjük. A hosszabbik oldal mentén kb. 10 cm szélességben levágjuk. A levágott tésztán egy tésztarácsozót végiggurítunk.

  4. Lépés 4

    A szélesebb tészta közepén eloszlatjuk a tölteléket úgy, hogy a széleken kb. 2 cm-t szabadon hagyunk. A széleket megkenjük a fehérjével. A rácsozott tésztát ráhelyezzük, óvatosan széthúzzuk a rácsokat és a széleket jól összenyomjuk.

  5. Lépés 5

    A rétes tetejét a fehérjével megkenjük és megszórjuk cukorral.

  6. Lépés 6

    A rétest a sütő legalsó sínén kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Tésztarácsozó híján egy éles késsel is kivághatjuk a rácsokat, vagy ezt ki is hagyhatjuk. A réteshez nagyon jól passzol a vaníliás krém.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!