Krémes epertorta mascarponéval

Friss, könnyed epres mascarpone torta quiche tésztából. Az eperszezon idején kihagyhatatlan. Pillanatok alatt elkészül és a siker garantált.

  • kb. 40 perc
  • 190°C
  • 170°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók egy epres mascarpone tortához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy tortaformába fektetjük úgy, hogy a lelógó tésztaszéleket visszahajtjuk. A tészta alját villával többször megszurkáljuk.

  3. Lépés 3

    Egy sütőpapírt a tésztára helyezünk, ráöntjük a hüvelyest és kb. 10 percig a legalsó sínen vakon sütjük.

  4. Lépés 4

    Ezalatt a mascarpone-t, tojásokat és a cukrot összekeverjük, hozzáadjuk az epret és mégegyszer óvatosan összekeverjük.

  5. Lépés 5

    Kivesszük a formát a sütőből, eltávolítjuk belőle a hüvelyeseket és a sütőpapírt és rátöltjük a tésztára a masszát.

  6. Lépés 6

    A tortát ismét a sütőbe tesszük és a legalsó sínen kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Sülés után kb. 1 órát állni hagyjuk, végül a friss eperrel és mentával együtt tálaljuk.

Tipp

Még finomabbá tehetjük, ha egy szelet epres mascarpone tortához vanília vagy eper fagylalatot kínálunk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!