Almás - fahéjas sarok

Almás – fahéjas sarok

  • kb 20 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • kb. 20 - 25 perc

Hozzávalók Hozzávalók 15 db -hoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, éles késsel vagy derelyevágóval vágjuk fel 8 x 8 cm-es négyzetekre, és tojással kenjük meg.

  3. Lépés 3

    A hámozott, szeletelt almát fahéjjal, kristálycukorral, mazsolával, rummal és citromlével keverjük össze.

  4. Lépés 4

    Egy serpenyőt hevítsünk fel, és öntsük bele a masszát. Kb. 4 percig kevergessük, amíg a leve elpárolog. A masszát hagyjuk hűlni.

  5. Lépés 5

    Minden tésztára tegyünk 1-1 evőkanál almás masszát. A tésztát hajtsuk össze átlóban, majd felvert tojással kenjük meg.

  6. Lépés 6

    A sütőpapírral bélelt tepsire helyezett táskákat éles késsel vágjuk be.

  7. Lépés 7

    Középső sínen kb. 15 - 20 perc alatt süssük aranysárgára, még melegen tálaljuk!

Tipp

Savanykás alma fajtát ajánlunk használni a recepthez, mint például a Golden Delicious vagy Idared fajtákat.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!